دسته بندی ها
برای مشاهده دسته بندی ها کلیک کنید
شیرآلات بهداشتی استاندارد : سنجش استاندارد کالاها، با ابزار و وسایل خاص و نیز انجام آزمایشهای متعدد صورت میگیرد تا نتیجه لازم برای کسب نشان استاندارد به دست آید. مثلا برای سنجش کیفیت یکصندلی ضروری است دستکم، ۲۴ساعت در معرض تحمل وزن و ضربه قرار گیرد تا کیفیت آن بهدرستی مشخص شود.
بنابراین مشاهده انواع لوازم با کیفیتهای مطلوب و نامطلوب در آزمایشگاههای استاندارد، دور از ذهن نیست؛ از خوردن آب تلخ ناشی از ۲۴ساعت ماندن در درون شیلنگهای زیر دستشویی گرفته و مشاهده قطعات سنگسابی (صفحه دستگاه فرز) که مانند ترکش میتواند اندام را قطع کند.
تا مشاهده زنگزدگی قاشقها و چنگالهایی که با مارک استینلس استیل به مردم عرضه میشود یا دیدن شیرآلات زنگزده چینی که بازار را پرکرده است.اما ارایه هرکدام از این لوازم بدون نشان استاندارد، میتواند خطرات جسمی بسیاری را بهدنبال داشته باشد و شاید پاسخ بسیاری از سوالها در خصوص چرایی ابتلا به برخی بیماریها در آزمایشگاههای کنترلکیفی یافت شود.
یکی از ابزارهای مهم و بهداشتی زندگی که تاثیر مستقیمی بر سلامت انسانها دارد، شیرآلات است که اگر موازین استاندارد آن رعایت نشود، مسبب بسیاری از بیماریها میشود.براساس استاندارد ملی که برگرفته از معیارهای اروپایی است، اولین بررسیای که انجام میشود، روی مواد اولیه تشکیلدهنده شیرآلات است. براین اساس، لازم است تمام قطعاتی که در مجموعهشیرآلات وجود دارد، اعم از شیلنگ، مهرههای اتصال، بدنه شیر و سایر اجزا به گونهای ساخته شود که در تماس با آب ۹۰درجه، هیچگونه تاثیری روی طعم، رنگ، مزه، بو و ترکیبات شیمیایی آب نداشته باشد.
«جنس شیرآلات باید از آلیاژ برنج باشد که ۵۸تا ۶۰درصد ترکیبات عمده آن را مس تشکیل میدهد و عنصر بعدی تشکیلدهنده برنج، روی است که بین ۳۷ تا ۴۰درصد آن را شامل میشود. اما حداکثر سرب موجود در آلیاژ برنج که برای سیالبودن و فرمپذیری بهتر به آن اضافه میشود، باید ۲/۵درصد باشد و وجود این آلیاژ بیش از این میزان در برنج مجاز نیست زیرا سرب عنصری است که در آلیاژ برنج حل نمیشود.
در تصاویر متالوگرافی میتوان بهراحتی دانههای سرب موجود در برنج را مشاهده کرد که در اثر تماس با آبگرم حل و وارد آبشرب و سیستم گوارش انسانها میشود.»وقتی موضوع بررسی ترکیبات شیرآلات مطرح شد، ابتدا بسیاری از تولیدکنندگان مخالفت کردند اما پس از واردات بیرویه شیرآلات از چین، به ویژه در سالهای ۷۷و ۷۸ که شروع واردات از چین بود، بررسی کیفیت شیرآلات و انطباق آن با استانداردها، پیش کشیده شد چون شیرآلات چینی نهتنها حاوی پنج تا ششدرصد سرب بود بلکه درصد بالایی نیز قلع و آهن داشتند.
موضوع مهمتر این بود که این وسایل از ضایعات ساخته شده بودند و ترکیبات آن بهطور خالص از شمش فلزات نبود. بهدلیل همین ناهمگونبودن مواد، این شیرها بعد از مدتی خراب میشد.«بیش از ۵۰درصد مصرف بازار داخلی شیرآلات را در آن سالها محصولات قاچاق تشکیل میداد که از کانالهای غیررسمی وارد میشد و همین مساله، سلامت کسانی را که از شیرآلات بهداشتی قاچاق و غیراستاندارد استفاده میکردند، بهشدت تهدید میکرد.»شیرآلات قاچاق تنها از نظر بهداشتی مسالهساز نبودند.
این وسایل همچنین از نظر عملکرد و کارایی نیز اشکال داشتند زیرا در بسیاری از موارد بهدلیل بیکیفیتی از نظر ساختار، قطعات و اتصالات هنگامی که فشار آب در ساعت کممصرف، مانند زمان خواب و استراحت، افزایش مییافت، باعث شکستهشدن اتصالات شیر و نشت آب میشد که خسارات زیادی را در پی داشت.سازمان استاندارد با تلاشهایی که انجام داد، موفق شد جلوی واردات شیرآلات چینی را بگیرد.
از طرفی بهدلیل اجباریشدن رعایت موازین استاندارد، تولید شیرآلات داخلی برخلاف سایر محصولاتی که تاب و تحمل در مقابل واردات محصولات چینی نداشتند، نهتنها از بین نرفت بلکه پیشرفت هم کرد تا جایی که درحال حاضر صنعت شیرآلات قابل مقایسه با ۱۰ الی ۱۲سال پیش نیست و حتی این صنعت بهدلیل رعایت موازین استاندارد، میتواند با کشورهای اروپایی رقابت کند.
تهران ؛ خیابان انقلاب ، خیابان کارگر جنوبی، خیابان روانمهر ، کوچه درخشان ، پلاک 8 ، طبقه اول.
کدپستی : ۱۳۱۴۹۸۳۹۳۳
02166976740
02166176625
support [at] mrstabliq.com
mrstabliq [at] gmail.com